Over mij

Ik ben geboren en getogen in Zwolle en heb daar bouwkunde gestudeerd aan de HTS. Voor mijn werk ben ik verhuisd naar Amsterdam. Daar heb ik in de avonduren de opleiding tekenen en schilderen gevolgd aan de Wackers Academie. In 2012 ben ik afgestudeerd. Op deze klassieke academie heb ik heel veel modelgetekend, maar mijn belangstelling gaat uit naar het schilderen van stillevens, bloemen en (industriële-) landschappen. De mens is uit mijn werk verdwenen.

In mijn eerste stillevens waren de onderwerpen op ware grootte afgebeeld. Na verloop van tijd ben ik gaan experimenteren met het “opblazen” van de onderwerpen. Daardoor ontstaat soms een vervreemdend effect en gaat het niet alleen meer om de compositie en het voorwerp, maar gaat het vooral ook over vorm, restvorm en kleur. Bij de stillevens en bloemen is het uitgangspunt kijken en werken naar de waarneming.

In mijn landschappen verbeeld ik vooral de ruimte en desolate sfeer, die ik ervaarde op mijn reizen naar o.a. Scandinavië, IJsland en Groot-Brittannië.

Als tegenhanger van de natuurlandschappen maak ik ook graag industriële landschappen. Hierbij hebben lijnen en vlakken de hoofdrol. Grijstinten gecombineerd met vaak zachte kleuren bepalen hier de ook vaak verlaten sfeer.

Pas na het afronden van de academie ben ik gaan exposeren. Inmiddels heeft mijn werk op meerdere kunstbeurzen en in galeries gehangen. Ook in het buitenland.

Tegenwoordig woon en werk ik in Utrecht.

Ik ben lid van de NABK.

volg mij op facebook: https://www.facebook.com/ginie.ruitenbeek